Servicii

Afla ce servicii iti punem la dispozitie

Ce servicii iti oferim?

O prezentare mai pe larg

Proiectarea retelelor de telecomunicatii

– Furnizam proiecte la cheie sau doar pentru fazele dorite de beneficiar, proiecte de instalare si configurare a echipamentelor active de retea
– Asiguram obtinerea avizelor si a autorizatiilor necesare executarii lucrarilor
– Realizam proiectarea retelelor de fibre optice, cu sau fara echipament, proiectarea retelelor structurate de telefonie sau de date pe cupru.

Constructie si montaj de retele

Solutiile pe care le putem furniza pentru serviciile unei firme de telecomunicatii:

1. Retelele virtual private la nivel national
Companiile cu multe sedii la nivel national, bancile, agentiile guvernamentale, necesita integrarea tuturor sediilor intr-o retea virtual privata, care sa asigure transmiterea fluxurilor de date, voce, video, intr-un mod sigur si securizat. Astfel, firma vine in intampinarea acestor cerinte cu solutia de VPN

2. Retele bancare
Bancile doresc sa conecteze in retelele lor private toate filialele, sucursalele, agentiile, precum si punctele ATM.

3. Campusuri universitare si scoli:
Necesitatea de conectare a campusurilor cu multe cladiri raspandite in teritoriu, sau a cladirilor aceleiasi institutii aflate in afara campusului sau chiar a localitatii, poate fi adresata retelei virtuale private oferita de firma de telecomunicatii.
Functiile de identificare si clasificare a tipului de trafic si prioritizarea acestuia in mod corespunzator sunt prezente pe echipamente de telecomunicatii ale firmei, la toate nivelele.

4. Telecomunicatii temporare:
a) Companiile de constructii care desfasoara santiere cu caracter temporar (pana la finalizarea lucrarilor) si care doresc sa asigure transmisiunea de date intre diversele puncte ale santierelor, si sediul central sau alte birouri, pot apela la solutia de retea virtuala privata propusa de firma de telecomunicatii.
Instalarea rapida, relocarea rapida a echipamentelor si asigurarea serviciului imediat dupa instalare, precum si sistemele de securizare ale retelei, sunt caracteristici necesare si suficiente pentru adresarea problematicii santierelor de constructii.
b) Firma poate asigura telecomunicatii in zone afectate in urma unor dezastre naturale, inundatii, cutremure, incendii, datorita implementarii imediate a solutiilor radio si integrarea acestora in structurile deja existente.

5. Parcuri / centre de agreement:
Instalarea, administrarea, monitorizarea unui parc de distractii sau a unui centru de divertisment, necesita un sistem de comunicatii intre toate elementele acestuia. Datorita ariei largi de acoperire si a serviciilor oferite, solutia firmei de telecomunicatii raspunde la toate cerintele unui astfel de centru.

6. Conectivitate rurala:
cand se permite firmei de telecomunicatii sa ofere servicii de date/voce/video prin Internet sau prin retele virtuale private pentru zone rezidentiale sau agentii ale companiilor cu multe sedii la nivel national si in zone rurale , la aceeasi calitate.

Dezvoltarea si modernizarea retelelor de telcomunicatii pe cabluri de cupru si fibra optica

Presupune racordarea de noi retele pe fibra optica, inlocuirea retelelor de cupru cu cele pe cabluri cu fibra optica, pentru imbunatatirea parametrilor de functionare, adaugarea si instalarea de echipamente noi (pizza box), implementarea de noi solutii (VPN).
VPN este o retea private virtuala care permite unui calculator sau unui dispozitiv conectat la retea sa transmita si sa primeasca date peste retelele publice sau commune, beneficiind de functionalitatea, securitatea si politicile retelei publice.

Retelele VPN ofera mai multe avantaje:
– Preturi reduse pt implementare, functionare, administrare, intretinere;
– Securitate informationala sporita;
– Scalabilitate;
– Acces simplificat si compatibilitate cu retelele publice de mare viteza.

VPN-urile folosesc protocoale criptice, care asigura confidentialitatea, autenticitatea expeditorului si integritatea mesajelor. Daca sunt ales, implementate si utilizate in mod corespunzator, astfel de tehnici pot asigura comunicatii sigure chiar si in cadrul unei retele nefiabile.
Tehnologiile VPN sigure pot fi utilizate pt a creste securitatea in infrastructura retelelor.
Un VPN bine proiectat ofera beneficii considerabile:
– Extinde conectivitate geografica;
– Imbunatateste securitatea liniilor necriptate;
– Reduce costurile operationale, in comparative cu o retea traditionala;
– Reduce timpul de transit si costurile de transport ale datelor pt utilizatorii aflati la distanta;
– Uneori simplifica topologia retelei;
– Ofera oportunitatile unei retele globale.

Intretinere retele de telecomunicatii

Prin experienta pe care o avem va putem garanta interventii prompte si de calitate in cazul unor defectiuni in reteaua dumneavoastra de comunicatii.
In urma unor negocieri va putem oferi servicii de intretinere retele, care sa cuprinda:verificari periodice si urmarirea functionarii retelei in parametri optimi; interventii prompte in timpi negociati pentru ridicarea deranjamentelor si repunerea retelelor in parametri optimi de functionare.

Relocarea retelelor de cablu

– mutarile impuse ale altor retele, din diferite cauze cum ar fi: alunecari de teren, largirea si modificarea drumurilor, probleme de punere in posesie a anumitor terenuri pe care se afla retele de telecomunicatii,
– reabilitari ale retelelor aeriene, ca in cazul localitatilor rurale;
– demontari retele si repozitionarea lor cu instalarea lor pe alt traseu.

Relocarea retelelor de cablu

– mutarile impuse ale altor retele, din diferite cauze cum ar fi: alunecari de teren, largirea si modificarea drumurilor, probleme de punere in posesie a anumitor terenuri pe care se afla retele de telecomunicatii,
– reabilitari ale retelelor aeriene, ca in cazul localitatilor rurale;
– demontari retele si repozitionarea lor cu instalarea lor pe alt traseu.

Serviciul deranjamente pe retele de fibre optice si cablu de cupru

Putem asigura interventia la deranjamente intr-un termen optim solicitat, indiferent de locul in care s-a produs deranjamentul.
Asiguram interventii atat pentru retelele pe care le avem in intretinere cat si pentru orice alte retele de fibra optica.

Interventiile la deranjamente pot fi:
– inlocuiri stalpi telecomunicatii;
– demontare/montare cablu;
– sapaturi de diagnosticari deranjamente;
– inlocuiri guri de fonta, dupa lucrari la retelele de telecomunicatii in canalizatie , cu instalare capace si reparatii carosabil
– etc.

Diagnosticarea si solutionarea problemelor in retelele de telecomunicatii au la baza servicii de calitate cum ar fi:
– jonctionari fibra optica;
– echipare mansoane fibra optica;
– instalare enclosure aeriene si in canalizatie;
– echipare si jonctare indoor si outdoor ODF/sertare.

Cablarea structurata a retelei de voce – date

Presupune proiectarea, realizarea si verificarea cablajului. Societatea pune la dispozitie informatii ca: planurile de constructie ale cladirii (de arhitectura, de distributie a instalatiilor de curenti tari, ventilatie, apa , avertizare, etc); numarul si pozitia posturilor în spatiile de lucru, stabilirea locurilor de amplasare a spatiilor tehnice; posibiltatea de legare a dulapurilor de comunicatie la centura de împamântare a cladirilor; definirea modului de realizare al traseelor, tinind cont de particularitatile constructive ale cladirilor si de zonele de dificultate pentru tragerea cablurilor.

Avantajele unei cablari structurate:
• mentenanta simplificata a retelei de calculatoare;
• atasarea de noi utilizatori se face usor;
• cablarea structurata este independenta de aplicatie si are un design flexibil si modular;
• reconfigurare si administrare facila a retelei de date/voce;
• folosirea aceluiasi mediu cablu, canal cablu pentru transfer voce, date, telefonie, sisteme de securitate si supraveghere video;
• un sistem de cablare structurata furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.
FTTH este o tehnologie ce ofera servicii pe diferite zone, descriind valori ale unor parametrii ce dfinesc piata de telecomunicatii dintr-un anumit oras/cartier si/sau regiune.

FIBER TO THE HOME – fibra optica ajunge pana in incinta locatiei abonatului.

Exista 2 tipuri de organizare FTTH:
– bazata pe Ethernet, pt comutarea liniilor – inseamna utilizarea de swich-uri cu porturi optice; comutatoarele formeaza o retea cu topologia “inel”sau topologia unei stelesi sunt situate la etajul ethnic, subsol sau mansard;
– bazata pe PON (passiv optical network) necesare pt a efectua distributia abonatilor, folosind repartitoare.
FTTH furnizeaza latime de banda mai mare, system complet standardizat. Solutiile FTTH pot oferi servicii clientilor masivi la o distanta de 20km de centrul de comunicare.